Rania Naguib



انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

Rania Naguib

Rania Naguib

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

فراشة الأكاديمية


5 مشترك

    ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش

    Rania&Lara
    Rania&Lara
    رانياوى صغير
    رانياوى صغير


    عدد المساهمات : 14
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 25/03/2010

    ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش Empty ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش

    مُساهمة من طرف Rania&Lara الخميس مارس 25, 2010 1:04 pm

    الاكلة الاولى: المخروطة
    اكلة تنتشر فى الوجه البحرى و القبلى ولكن باختلاف الاضافات
    عبارة عن دقيق وماء وملح بسيط بدون مقادير حتى تتكون معك عجينة شبه عججينة السمبوسك وتفرد بالنشابة ثم تقطع بالسكين لشرائح طولية رفيعة شبه الاسباجتى ويفضل استعمال ماكينة اللازنيا نفردها فيها ثم نقطعها شرائح ثم فى حلة البخار نضع فى الجزء السفلى ماء يغلى و فى الجزء العلوى قطعة شاش ونضع شرائح العجين ونغلق عليها حتى تنضج بالبخار
    للاكل : فى الوجه القبلى يسمونها المخروط فقط ويضيفون لها العسل الاسود
    وفىالوجه البحرى اسمها مخروطة ويضاف لها سكر بودرة او عسل نحل يذوب فى لبن دافئ وممكن سمنة حسب الرغبة

    الاكلة التانية: الحلبة الساقعة
    طحن حبوب الحلبة حتى تصير بودرة ثم تستعمل كعصير التانك لعمل العصير تذوب فى ماء بارد مع السكر حسب الرغبة
    وهو مشروب صعيدى صميم يستعمل للتغلب على حر الصعيد ويقال ان تاثيره اشد من اى مروحة او تكييف فى الترطيب يعنى تحس بعد ما تشربه انك واكل مكيف 2 حصان


    طريقة عمل الشلولو:
    دى اكله فرعونية صميمة ومشهورة قوى لدى الاخوة الاقباط خصوصا ايام الصيام
    وهى عبارة عن

    كوب ماء بارد

    1 ليمونة

    نصف بصلة (مقطعة قطع صغيرة)

    6 فصوص ثوم (مفروم)

    1 كوب ملوخية ناشفة

    ملح حسب الطلب


    توابل (شطة - كمون)
    والطريقة
    نضع الماء على النار ثم نضيي البصل و التوم ثم الملوخية مع التقليب ثم التوابل حسب الرغبة
    ثم الليمون بقشره
    وبعدين فى ناس بتحطها فى الخلاط مع رز مستوى وتضرب جيدا ثم تؤكل


    ودى بقى طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط

    الصعوبه كلها فى القمع
    المكونات
    لكل مقياس دقيق
    نصف مقياس نشا
    اى
    كيلو دقيق يضاف اليه نصف كيلو نشا + ملعقه كبيرة خميرة
    ويتم عمل مستحلب مثل الكريمه السائله او الطحينه ( لاهو سائل ولا هو عجينه ) باضافه الماء
    ويترك المخلوط ليتخمر لمدة ساعتين على الاقل
    ثم يضع المخلوط فى القمع ممكن فى كيس الحلوانى بس خلى الفتحة صغيرة وممن بعبوة صابون غسل الاطباق بعد غسلها جيدا طبعا وتشكلى المشبك عند قليه فى الزيت المغلى
    وفور النضج
    يغمر فى شراب العسل مع مراعاة ان يكون القطر ثقيل جدا ويضاف له ماء الورد وملعقة سمنه "نص كوب ماء لكل كوب ونص سكر وملعقة فانيليا وماء ورد وملعقة سمنه
    يمكن اضافه الوان متعددة للخليط قبل القلى
    بس المشبك الاصلى مفيهوش الوان

    ودى طريقة القلقاس بالسلق بمووووووووووت فيه

    كل كيلو قلقاس حزمة سلق وحزمة كسبرة وقليل من التوم المفروم
    سلق اللحم او البط يفضل دائما شوربة دسمة
    تقشير القلقاس أقوم بمسحه بفوطة ناشفة افضل من غسله او غسله غسلة خفيفة ثم اضافته للشوربة مع اللحم ونتركه حتى ينضج
    بقطيف الكسبرة والسلق ونخرطهم ثم نضع السمن فى طاسة وعليها الخضرة والثوم و نظل نقلب حتى نسمع صوت خشخشة يعنى الخضرة أصبحت ناشفة تماما وقل حجمها جدا ولا تحترق ثم نقوم بدقها فى الهاون ( طحنها جيدا ) ثم نضيفها على القلقاس قبل أن رفعه من على النار و ونتركه يغلى غلوة ونرفعه من على النار وبالهناء
    القلقاس المسقعة
    **************
    الطريقة :
    بعد تقشير ومسح القلقاس يقطع الى نصفان ثم ال شرائح (أقل من سمك البطاطس الصينية) بالعرض ثم نحمره فى سمن أو زيت نباتى ثم نحضر لحم عصاج ( مفروم خشن ومحمر مع البصل ) ثم نقوم بعمل الصلصة ونضعها على العصاج ونرص جزء من القلقاس فى صينية فرن بايركس أو فخار وعليها جزء من العصاج والصلصة وهكذا بالتبادل وأخر طبقة تكون من العصاج وعلى الوجه شرائح من الطماطم المقطعة ونضيف صلصة طماطم متبلة أو مرقة دجاج
    المسقعة منقول بس بالخضرة


    العيش الشمسى :
    العيش الشمسي 'الملتوت' يصنع من دقيق القمح ويمر بست مراحل.ويتم عمل عجينة الخميرة في الليلة السابقة للخبيز حيث يتم وضع خميرة البرباسة في اناء صغير ويضاف كيلوجرام من الدقيق وكمية من الماء الدافيء ويتم العجن حتي تصبح العجينة سائلة ثم يغطي الاناء بغطاء محكم ويترك حتي صباح اليوم التالي. وفي الصباح تقوم سيدة عفية ذات مهارة بعملية العجين.
    وتستغرق مرحلة العجين ساعة تقريبا وبعدها يتم تجريص 'تقريص' العجين اي تقطيعه الي قرص صغيرة وترص الدور 'جمع دورة' تحت اشعة الشمس حتي يتم التخمير ثم تقوم احدي الفتيات المشاركات في العجين بعملية التجريح بعملية التجريح بواسطة سلاعة 'شوكة نخيل' والتجريح هو عمل خط دائري حول قرص العجين وفي المنتصف يتم عمل الرقم 11 والخط الدائري هو معتقد فرعوني يرمز الي الاله 'رع' رمز قرص الشمس.

    المكرونة باللبن "طبق حلو" من الوجه البحرى
    مكرونه اقلام التى تستخدم فى طاجن المكرونة بالبشامل بتتسلق مع لبن وسكر وسمن لغاية ماتسيح ومعالم المكرونه تنتهى وتبقى وبعدين تتحط فى صينيه وطبعا فيها مكسرات وزبيب وبعدين يتحط على وش الصينيه سمن ..وتدخل الفرن..........

    طريقة عمل الثخينة:
    اولا نجيب الرقاق عارفينه طبعا ونكسره قطع كبيرة نسبيا فى طبق عميق ونسخن الشوربة ونضيف بالملعقة بعض الشوربه على الرقاق حتى يتشرب ويلين بس مش كتير
    لاننا هنجيب بعد كدة عصاج " لحمة مفرومة مع بصل مفروم " معروف طبعا ونحطه على النار مع شوربه برضه ونتركه يغلى ثم نضيف اللحمة بباقى الشوربة على الرقاق
    ونحمر لحمه " قطع" بالسمنة البلدى ونضعها على الوجه
    كلها لحوم؟؟؟؟طبعا " لانها اكله صعايدة" وعلى فكرة بتتاكل بالايد مش بالشوكة ولا المعلقة


    الشعرية باللبن
    وهى عبارة عن شعرية عادة نحمصها فى طاسة حتى تحمر ثم نضيف اليها اللبن تدريجيا يعنى شوية ولما تغلى نزود وهكذا حتى تستوى لان لو صبينا اللبن مرة واحدة هتتشربه وتعجن وهى المفروض تبقى شبه الشوربة وبعدين نزودها ملح حسب الرغبة
    وطعمها تحففففففففففه...
    وفى اكله كمان بالشعريه هى
    الشعرية بالسكر:
    نسلق الشعريه فى ماء عادى حتى تنضج وتشرب مائها ثم نضيف لها السكر وناكلها بالهنا و الشفا



    avatar
    ميرا
    مشرفة
    مشرفة


    عدد المساهمات : 23
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 21/03/2010
    العمر : 37

    ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش Empty رد: ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش

    مُساهمة من طرف ميرا الخميس مارس 25, 2010 1:19 pm

    ايه ده يابت
    أنا من الوجه البحري و لا اعرف عن كل ده اي حاجة و لا عمري شفته
    Aliaa Gamal Elmasrya
    Aliaa Gamal Elmasrya
    Admin
    Admin


    عدد المساهمات : 487
    السٌّمعَة : 8
    تاريخ التسجيل : 20/03/2010
    العمر : 34
    الموقع : https://raniastar.yoo7.com/

    ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش Empty رد: ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش

    مُساهمة من طرف Aliaa Gamal Elmasrya الخميس مارس 25, 2010 6:23 pm

    ههههههههههههههههههههههههههه ايه ده كله ده اكل مصرى انا كل اللى اعرفه بتاع صنفين تلاتة
    تسلمى يا ساسو
    عاشق رانيا
    عاشق رانيا
    رانياوى صغير
    رانياوى صغير


    عدد المساهمات : 25
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 24/03/2010

    ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش Empty رد: ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش

    مُساهمة من طرف عاشق رانيا الخميس مارس 25, 2010 7:46 pm

    جوعتوووووني هههههه يعطيك العااافية
    mohamed kammah
    mohamed kammah
    رانياوى صغير
    رانياوى صغير


    عدد المساهمات : 42
    السٌّمعَة : -1
    تاريخ التسجيل : 27/03/2010

    ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش Empty رد: ملف اكل مصرى صميم: حتى المصريين ميعرفوهوش

    مُساهمة من طرف mohamed kammah السبت مارس 27, 2010 5:18 pm

    طب بالنسبة لاسكندرية مش طبعا من الوجة البحرى ولا سمعت ولا هسمع عن الاكل دا

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء مايو 15, 2024 7:01 pm